Itsemyötätuntoa auttajille

heart-700141__180

Psykologina kohtaan työssäni päivittäin kärsimystä. Kanssaihmiset menettävät, sairastavat, surevat, pelkäävät. Uskon, että suurin keinoni auttaa on olla aidosti läsnä.

Läsnä oleminen edellyttää taitoa pitää huolta itsestä, samalla kun kulkee toisen rinnalla. Muutoin on vaarana, että sydän sulkeutuu ja hyvä tarkoitus muuttuu läsnä `tekemiseksi´. Psykologit, sairaanhoitajat, lääkärit, omaishoitajat ja monet, monet muut ammattiryhmät ja ihmiset tarvitsevat toimivan työkalupakin itsehuoltoon, jotta he jaksavat tehdä arvokasta työtään.

On arvioitu, että noin neljännes ammattilaisista, jotka kohtaavat traumatisoituneita potilaita kärsivät jonkinasteisesta empatiauupumuksesta. Empatiauupumuksen riski on suurin heillä, jotka ovat hyvin empaattisia ja herkkiä toisten tarpeille. Herkkyys ja empatiakyky ovat ensiarvoisen tärkeitä. Itsemyötätunnon taidot mahdollistavat niiden käytön hukkumatta liialliseen stressiin ja loppuun palaamiseen. Muistakaamme ja muistuttakaamme toisiamme pitämään huolta myös itsestämme ❤

”Yksi minulle, yksi sinulle” on meditaatio jota voi harjoittaa muodollisena meditaationa tai tuoda se todellisiin vuorovaikutustilanteisiin. ”Itsemyötätuntoa hoitajille ja hoivaajille” on suunnattu erityisesti hankaliin vuorovaikutustilanteisiin.

One thought on “Itsemyötätuntoa auttajille

  1. Erittäin tärkeää on auttajan pitää huolta myös itsestä, mutta siinä pyörityksessä sokeutuu omalle väsymykselle. Jonkinlainen väliintulo esim rentoutuksen muodossa on tärkeää.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s