Jokaisessa meissä on piirteitä itsessämme joista emme pidä. Jotakin mikä aiheuttaa häpeää, epävarmuutta tai riittämättömyyttä. Tuo mieleesi jotakin jolla on taipumus saada sinut tuntemaan itsesi jollakin tavalla huonoksi (epäterveellinen tapa, ulkonäkö, ihmissuhdepulma tms.)

Ystävältä itsellesi

  • Tuo mieleesi mielikuvituksellinen ystävä joka on ehdoitta viisas, rakastava ja myötätuntoinen. Kuvittele, että tämä ystävä näkee kaikki vahvuutesi ja heikkoutesi, mukaan lukien sen mistä et itsessäsi pidä. Tämä ystävä tunnistaa ihmisyyden rajallisuuden, ja on ystävällinen, hyväksyvä ja anteeksi antava.
  • Kirjoita kirje itsellesi tämän mielikuvituksellisen ystävän näkökulmasta, keskittyen näkemääsi puutteellisuuteen jota sinulla on taipumus arvostella itsessäsi. Mitä tämä ystäväsi sanoisi sinulle rajattoman myötätunnon näkökulmasta? Ja jos ajattelet, että tämä ystävä ehdottaisi mahdollisia muutoksia joita sinun pitäisi tehdä, kuinka huolenpito, rohkaisu ja tuki ilmenisi näissä ehdotuksissa?
  • Kirjoitettuasi kirjeen, laita se hetkeksi syrjään. Palaa siihen sitten takaisin ja lue se uudelleen, antaen sanojen todella asettua syvälle. Tunne myötätunto kun se virtaa sisääsi, rauhoittaen ja lohduttaen sinua. Rakkaus, yhteys ja hyväksyntä ovat syntymäoikeutesi. Lunastaaksesi ne, sinun tarvitsee vain katsoa sisääsi.

 

Itseltäsi ystävälle

  • Kirjoita kirje ikään kuin sinä juttelisit hyvin rakkaalle ystävälle joka kamppailee saman huolen kanssa kuin sinä. Mitä myötätunnon ja tuen sanoja tarjoaisit? Palaa sitten ja lue kirje, soveltaen sanoja itseesi.

 

Myötätuntoiselta itseltäsi Sinulle

  • Kirjoita kirje oman myötätuntoisen itsesi näkökulmasta. Tämä osa sinua haluaisi auttaa sinua, koska hän syvästi välittää sinusta. Tarkoitus myötätuntoisen itsesi taustalla on ”Rakastan sinua enkä halua, että kärsit”. Laita kirje syrjään ja lue se itsellesi myöhemmin.

 

Lähde: Germer, Christopher & Neff, Kiristin (2015) Mindful Self-Compassion. MSC Handouts.

One thought on “Myötätuntoinen kirje itselleni

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s